top of page
Meditation

Breathing Beats

A zenére végzett, vezetett légzőgyakorlat program egy hatékony és lenyűgöző módszer a stressz csökkentésére és az elme felfrissítésére. Ebben a programban a résztvevők mély, tudatos légzéstechnikákat gyakorolnak, miközben a kellemes zenére koncentrálnak. A zene ritmusa és hangulata inspirálja a légzés ütemét és mélységét, segítve a résztvevőket a koncentráció erősítésében és a jelen pillanatba való bekapcsolódásban. Ezáltal a program segít kiegyensúlyozni az idegrendszert, növeli a tudatosságot és a relaxációt. 

A gyakorlatokat elsajátítva akár mindennapjaikba beépítve is alkalmazhatják, hiszen már 5-10 perc gyakorlás is radikális hatékonyság növekedéssel jár a kreativitás és koncentráció terén.

Gyakori kérdések

Mit tartalmaz a program?

A program kezdetén a résztvevők tájékoztatást kapnak a légzéstechnikákról, azok hatásairól és a program menetéről. Ez magában foglalhat rövid elméleti háttérinformációkat is a helyes légzés fontosságáról.

 

A program középpontjában állnak a különböző légzéstechnikák, amelyek célja a mély, tudatos légzés kialakítása és megerősítése. Ez magában foglalhat lassú, mély légzést, a hasi légzést, a kilégzés hosszabbítását vagy más légzőgyakorlatokat, amelyek segítik a relaxációt és a testi-lelki egyensúlyt.

 

A légzőgyakorlatokat általában zenével kísérjük. A zene kiválasztása fontos szerepet játszik a légzőgyakorlatok hangulatának és hatásának meghatározásában. A megfelelő zenei háttér segíti a résztvevőket a relaxációban, a koncentrációban és a légzési ritmus megtalálásában.

A program végén lehetőség nyílik a záró beszélgetésre és visszajelzésre. A résztvevők megoszthatják tapasztalataikat, érzéseiket és gondolataikat a légzőgyakorlatokról. A facilitátor lehetőséget ad a kérdésekre, és megoszthatja a programmal kapcsolatos további információkat vagy javaslatokat a résztvevők számára.

Milyen hoszzú a program?

A légzőgyakorlat program hossza változó lehet, és függ a konkrét programtól, valamint a résztvevők igényeitől és időbeosztásától. Általában a légzőgyakorlat programok lehetnek rövid, 15-30 perces szakaszok, amelyeket be lehet illeszteni a munkahelyi vagy irodai környezetbe, például a munka közbeni rövid szünetekre. Az ilyen rövid programok célja a stressz csökkentése és a felüdülés a munka közben.

 

Emellett vannak hosszabb légzőgyakorlat programok is, amelyek 45 perctől akár több óráig is eltarthatnak. Ezek a mélyebb relaxációt, testi-lelki egyensúlyt és elmélyültebb légzéstechnikák gyakorlását célozzák. Az ilyen hosszabb programokat általában különleges alkalmakra, munkahelyi wellness programokhoz vagy rendezvényekhez tervezzük.

 

Fontos hangsúlyozni, hogy a légzőgyakorlat program hossza rugalmas lehet, és a szervezők és résztvevők igényeihez igazítható.

Mennyi hely szükséges?

Résztvevőnként kb. 1x1 m-re van szükség.

Mit kell biztosítanunk?

A légzőgyakorlatokat széken, jóga matracon vagy ülőpárnán kényelmes végezni.

Igény esetén a szükséges ülőalkalmatosságokat mi is tudjuk biztosítani. Erről kérlek előre egyeztessünk!

Milyen zene szól?

A légzőgyakorlatokhoz használt zene a program hangulatához és céljához választjuk meg. 

Általánosságban elmondható, hogy a zene segíti a résztvevőket az elmélyült, ütemes légzésben és a belső nyugalomban. 

 

A zene az ideális légzés tempójára szól, dinamikája pedig az egyes légzéstípusokat követi le. 

 

Egyedülálló módon kínálunk éteri hangoktól kezdve, elektronikusabb hanzásokon át egészen a rock zenéig, de akár élő zenészekkel is biztosítjuk a programot.

bottom of page